SARICO of Saint Rita’s College

9/2016 – 12/2019

6 technische praktijk ateliers werden ingericht. Door de het kunnen oefenen in practicum zijn alle studenten die zich inschreven voor GCE examen ook geslaagd in juni 2018. In 2019 wordt het laatste deel inrichting van het houtbewerking atelier gerealiseerd. E.H. Emile Bunila is directeur.

CamePads Interscolair

In voorbereiding van interscolaire samenwerking met SATHEVOC in Sabongari, hebben we het naaiatelier van St Rita’s THS Nkambe een upgrade gegeven. De vreugde onder studenten en leerkrachten is enorm. Educate Me – Cameroon ondersteunt deze interscolaire samenwerking via ingenieur Industrieel Design gedurende 4 maand.

Naaikunde

Voor SARICO luidt een nieuw start. Met Priester Johannes dir. van de school is een renovatieprogramma opgestart. O.l.v. dir. departement IFER Peter Yovngeh werd het naaiatelier opgesteld en operationeel gemaakt. Een goed begin. Priester Emile Bunila volgt Priester Johannes op als directeur vanaf juni 2017.

Huishoudkunde

De afdeling Huishoudkunde wordt vernieuwd met aankoop frigo en gasfornuis, kleine keukenapparatuur en kookmaterieel en boost het enthousiasme van de leerlingen.

Bouw

De afdeling bouw zorgt voor een professionelere setting wat maakt dat SARICO is uitgekozen als plaats voor de praktijk examens van 2 andere technische scholen.

Electriciteit

In het elektriciteitsatelier kunnen leerlingen op 8 oefenborden hun theorie in praktijk inoefenen.

Automechanica

Motor Mecanica Department is het 5de practicum atelier dat wordt ingericht.

Houtbewerking 1

Afdeling houtbewerking 1 is afgewerkt in 2018.

Houtbewerking 2

Afdeling houtbewerking 2 is afgewerkt in 2019.

SARICO zoekt sponsor voor het bouwen van 8 zeer noodzakelijke klaslokalen !