B.J.P.M.H.S or Bishop Jules Peeters Memorial High School

1/2012 – 1/2018

B.J.P.M.H.S. (Bischop Jules Peeters Memorial High School) te Bokwango Buea biedt onderwijs aan de bergkinderen van Mount Cameroon. Daar is het regenopvangwater project geslaagd, met 2 tanks van 5.000 l, 2 tanks van 2.500 l en 4 taps en sanitair.

Na het leggen van funderingen, werd met steun van PTA (Teachers Parent Association) met de bouw van de eerste klassen voor hoger onderwijs aangevangen. De aanvraag voor de afwerking van deze klassen voor hogeschool werd goedgekeurd en uitgevoerd.

De school wordt bestuurd door de zusters van St Therese of the Child Jesus of Buea. De projectleider is Sr Clarisse. De directrice is Sr Agnes.

werk bezoek 2016

Tijdens het werkbezoek aan Kameroen in 2016 werden de bezoekers geëerd voor de jaren werk en investering in de oprichting van Hogeschool aan het Bishop Jules Peeters Memorial High School door de directie Sr Agnes en staf van het college o.l.v. de projectcoördinatrice Sr Clarisse.

De projectwerken werden opgestart in 2012 door Marijke De Vos en Georges Devos (overleden op 10 maart 2018)  en afgerond in 2018.